- Vaellus Urho Kekkosen kansallispuistossa

13.-18.8.2023 -


Lähde opastetulle vaellukselle Urho Kekkosen kansallispuistoon 13.-18.8.2023. Tällä vaelluksella unohtuvat hetkeksi somet, uutiset ja oravanpyörässä juokseminen. Lasketaan kierroksia ja keskitytään olennaiseen: liikkumiseen, syömiseen ja nukkumiseen. Erämaan rauha ja kauniit maisemat hellivät rauhatonta mieltä. 

Tämä 6 päivän ja 5 yön mittainen vaellus suuntautuu UKK-puiston koillisosiin, merkittyjen reittien ulkopuolelle. Kuljemme jokilaaksoissa ja nousemme puurajan yläpuolelle. Yövymme omissa teltoissamme maastossa tai autiotupien läheisyydessä. Puolivälissä vaellusta on mahdollista kokea erämaasaunan rentouttavat löylyt. Yhtenä päivänä pidämme lepopäivän tai teemme sään salliessa päiväretken Paratiisikuruun. 

Kenelle:

Tämä vaellus vaatii normaalin fyysisen toimintakyvyn ja hyvän peruskunnon. Maasto vaihtelee helposta neulaspolusta tuntureiden, jokien ja soiden ylityksiin. Sinun ei tarvitse kuitenkaan olla maratoonari, riittää että harrastat arjessasi säännöllistä kestävyystyyppistä liikuntaa, kuten kävelyä, pyöräilyä tai juoksua. Vaelluksella ollaan liikkeellä koko päivä, mutta etenemisvauhti on maltillinen ja taukoja pidetään paljon. Päivämatkat vaihtelevat 10 - 17 km:n ja kokonaismatka on noin 70 km. 

Ennakkotaidot:

Sinulla tulisi olla kokemusta vähintään 2-3 vuorokauden mittaisista retkistä siten, että tiedät millaista on kantaa rinkkaa selässä ja osaat käyttää omia varusteitasi sujuvasti. Oppaat ovat kuitenkin tukena mahdollisissa pulmatilanteissa. 

Varusteet:

Tarvitset omat vaellusvarusteet: rinkka, säänkestävä teltta, 3-vuodenajan makuupussi ja -alusta, retkikeitin sekä vaatteet ja ruoat. Saat tarkat ohjeet ja varustelistan hyvissä ajoin ennen vaellusta. Pidämme myös etätapaamisen Teamsin välityksellä, jossa käymme läpi mm. turvallisuusasioita, reittisuunnitelmaa ja varusteita. 


Hinta:

Vaelluksen hinta on 379 € (sis. alv. 24 %). Varausmaksu on 100 € ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Loppulasku lähetetään 18.6.2023.

Hintaan kuuluu: Oppaan palvelut vaelluksen aikana ja ennen vaellusta, metsähallituksen käyttömaksut, ennakkoinfo pakkauslistoineen sekä etätapaaminen ennen vaellusta.

Hintaan ei kuulu: matkat vaelluksen lähtöpaikalle ja takaisin, majoitukset ennen tai jälkeen vaelluksen, saunamaksu (10 €, maksetaan jälkikäteen). Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Huolehdithan omista tarpeelliseksi katsomistasi tapaturma- ja matkavakuutuksista. Myös mahdolliset evakuointi- tai vastaavat kustannukset eivät sisälly hintaan. 

Maksu- ja peruutusehdot:

Osallistuminen vahvistetaan maksamalla varausmaksu (100 €) eräpäivään mennessä. Ilmoittautuminen on sitova, eikä varausmaksua palauteta, mikäli asiakas peruu osallistumisensa.

  • Mikäli varaus perutaan 18.6.2023 mennessä, ei loppulaskua veloiteta
  • Mikäli varaus perutaan 18.6.2023 jälkeen, veloitetaan puolet vaelluksen osallistumismaksusta. 
  • Mikäli vaellus joudutaan perumaan järjestäjän toimesta, palautetaan osallistumismaksu varausmaksuineen kokonaisuudessaan. Tällaisessa tilanteessa järjestäjä ei vastaa asiakkaalle mahdollisesti syntyneistä kolmannen osapuolen kustannuksista, kuten matkustus- tai majoituskulut.

Huom! Osallistumismaksua ei palauteta sairastumisen, keskeytysten, sääolosuhteiden, reittimuutosten, asiakkaasta johtuvien syiden tai ylivoimaisen esteen (ns. Force Majeure) johdosta. Varmistathan oman matkavakuutuksesi ehdot tällaisissa tilanteissa. 

Mahdollisesta peruutuksesta on ilmoitettava viipymättä kirjallisesti wildventurefinland(at)gmail.com

Lue myös yleiset ehdot täältä.

Varaa paikkasi 18.6.2023 mennessä TÄÄLTÄ. 

Osallistujamäärä:

3 - 6 osallistujaa ja 2 opasta. Vaellus toteutuu, mikäli osallistujia ilmoittautuu vähintään 3. 

Aikataulu:

Tapaamme 13.8. Raja-Joosepissa, Luton sillan parkkipaikalla klo 9.00. Vellus päättyy samaan paikkaan 18.8. noin kello 16 mennessä. Aikataulumuutokset ovat mahdollisia. 

Kulkuyhteydet:

Vaelluksen lähtöpiste sijaitsee Raja-Joosepissa, noin 50 kilometriä Ivalosta. Raja-Jooseppiin pääsee omalla autolla tai taksilla, kimppakyydeistä voidaan sopia osallistujien kesken. 

Turvallisuus:

Osallistujien tulee sitoutua noudattamaan annettuja turvallisuusohjeita. On hyvä tiedostaa, että liikumme erämaassa, jossa avun saaminen hätätilanteessa voi kestää kauan. Liikumme matkapuhelinverkon kuuluvuusalueen ulkopuolella. Oppaalla on käytössä hätälähetin ja satelliittiviestin, jolla on tarvittaessa mahdollista hälyttää apua. Vaelluksen riskit ja niiden hallintakeinot käydään yhdessä läpi etätapaamisessa. Oppaat ovat EA-koulutettuja. 

Mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää, ota yhteyttä wildventurefinland(at)gmail.com

Wildventure on metsähallituksen sopimusyrittäjä

Tämänkin vaelluksen tuotoista osa lahjoitetaan metsien suojeluun.

Luo kotisivut ilmaiseksi!