Mikä?

- Wildventure -

"Wild": untamed, villi ja kesytön

"Venture": to dare, uskaltautua

Yritykseni nimiprosessi oli pitkä ja uuvuttava. Halusin sen kuvaavan toimintaa, mutta olevan universaali. Nimi syntyi ydinajatuksen kirkastuttua; jokainen päivä voi olla seikkailu, ja haluan auttaa myös muita löytämään omat seikkailunsa ja rohkaista luonnon voimaannuttavien kokemusten äärelle. 

Filosofiani

Hiljaisuus ja luonnon kunnioittaminen ovat ehdottoman tärkeitä; täältä et siis löydä kailottavaa turistiopasta. Sinun ei tarvitse myöskään olla yltiösosiaalinen extrovertti osallistuaksesi, saat omaa tilaa ja rauhaa, vaikka kulkisit porukassa. Ryhmäkoot pidetään pieninä. 

Nautin itse eniten kulkemisesta hiljaisemmilla poluilla sekä erämaissa, ja näen suurimman arvon lähiluonnossa. Tavoitteena on tarjota tulevaisuudessa lyhyitä vaelluksia vähemmin kuljetuilla, mutta helposti saavutettavilla reiteillä. Toki saatamme käydä myös kansallispuistoissa tai retkeilyalueilla :)


Kuka?

Olen savitaipalelainen luonto-ohjaaja ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri.  Välttääkseni kliseiset esittelytekstit kokosin tähän 10 satunnaista faktaa minusta:

1. Asun maalla 1800-luvun hirsitalossa

2. Haaveilen yksinkertaisesta elämästä

3. Toimin faktapohjalta ja kyseenalaistan vakiintuneita, kulutuksen lisäämiseen tähtääviä tai fysiikan lakien vastaisia olettamuksia 

4. Ilahdun joka kevät yhtä paljon joutsenten, pääskyjen ja muiden lintujen saapumisesta

5. Vihastun piittaamattomuudesta ympäristöä kohtaan 

6. Pelkään ahtaita ja korkeita paikkoja

7. Hiljaisuus on tärkeää, en kestä ylimääräistä ihmisen tai koneiden tuottamaa hälyä

8. Ihailen epäsovinnaisesti omannäköistänsä elämää eläviä ihmisiä

9. Tykkään tutkia karttoja ja kuljeskella katselemassa mielenkiintoisen näköisiä paikkoja

10. Keksin harvoin järkevää kerrottavaa itsestäni :)

Muutama sananen luonto-ohjaajuudesta:

Valmistuin luonto-ohjaajaksi alkuvuodesta 2021, mutta pitkin metsiä olen pyörinyt koko ikäni. Arkeni pyörii kaikenlaisen ulkoilma-aktiviteetin ympärillä; lähtien pihahommista ja koiran kanssa kuljeskelusta suunnistukseen, melontaan, retkiluisteluun, hiihtoon, ratsastukseen, polkujuoksuun ja mikä nyt sattuu milloinkin huvittamaan. Kaikenlaista, mutta ei mitään kovin vakavasti :) Retkiä ja vaelluksia pyrin järjestämään kalenteriini ympäri vuoden. Monen muun tavoin olen sairastunut parantumattomaan avotunturien kaipuuseen, niinpä vähintään kerran vuodessa on päästävä pohjoiseen, mieluiten poluttomaan erämaahan. Tärkeintä on kuitenkin järjestää arjen luksusta; laavuöitä pakkasen paukkuessa tai riippumatossa suon laidalla teerien soitimeen heräten. Tai prinsessaretkiä, joille otetaan mukaan täytekakku ja sohvatyynyt!

Luonto-ohjaajan opinnoissa painotus oli vaelluksen ohjaamisessa sekä luonnontuotteiden hyödyntämisessä. Kehitän jatkuvasti osaamistani mm. lajitaidoissa, turvallisuusasioissa sekä ohjaajuudessa. Koskaan ei tulla valmiksi.  

Arvot

- Vastuullisuus -

Vastuullisuus on vahvasti toimintamme ytimessä ja isona teemana myös koulutuksissa. Noudatamme kestävän luontomatkailun periaatteita sekä yhteistyökumppaniemme ohjeistusta.

Tapahtumamme ovat roskattomia, eli kuljetamme mahdollisesti syntyvät jätteemme aina maastosta pois jätehuollon saatavuudesta riippumatta.

Maastossa kuljemme ainoastaan omin voimin. 

Osa yrityksen tuotosta ohjataan metsien suojeluun! 

- Turvallisuus -

Noudatamme Tukesin ohjelmapalveluyritysten turvallisuusohjeistusta. Yritykselle on laadittu turvallisuusasiakirja ja jokaisesta tapahtumasta laaditaan erillinen turvallisuussuunnitelma sekä riskinarviointi. 

Kirjalliset työt eivät ole kuitenkaan tae turvallisuudesta - turvallisuus on ajattelumalli sekä toimintakulttuuri. Turvallisuusasioita kehitetään kouluttautumalla ja varmistamalla asianmukaiset pätevyydet sekä jatkuvalla toiminnan arvioinnilla. Vaadimme myös yhteistyökumppaneiltamme tietyt laatu- sekä turvallisuuskriteerit sekä niihin sitoutumisen. 

Osallistuessaan asiakas sitoutuu noudattamaan yrityksen antamia turvallisuus- ja ympäristöohjeita.


Olemme Metsähallituksen vastuullinen yhteistyöyritys.